fbpx

מבוא על המחשב נייח

ממה המחשב הנייח שלנו מורכב

המחשב שלנו מורכב ממספר רב חלקים מאוד משמעותים לעבודה תקינה ושקטה.

  1. מארז- מארז היא קופסה שמאכילה בתוכה את כל המחשב שלנו. יש משמעות מאוד גדולה בבחירת מארז, היופי של המארז חשוב שהמארז ימצא חן בעניינו יש מארזים עם חלונות ויש ללא חלונות. המארז חייב לסייע בלצמצם שקט של עבודה ובנוסף שיהיה מקום לכל החלקים . יש מארזים סלונים שבהם לא נוכל לשים כרטיסי מסך של גיימרים הם לא ייכנסו,יש מארזים של חברות HP,Dell,Lenovo ועוד לאותם מארזים גם לא כל הכרטיסים יתאימו.

  1. ספק- ספק נותן לנו חשמל לכל החלקים של המחשב (כל חלק במחשב דורש חשמל). הספקים שלנו בנויים מ200W-1500W ומעלה. ברגע שאנחנו מעוניינים לרכוש ספק חשוב מאוד לבדוק את החשמל הנדרש מכל חלקים אחרים במחשב, שדורשים חשמל ואיך נדע כמה כל חלק דורש. יש את הדרך הטובה ביותר והמקורית זה לייכנס לכל חלק במחשב לאתר היצרן שלו ולראות כמה אותו חלק דורש חשמל, לפי זה נוכל לדעת כמה הספק אנחנו צריכים רצוי לקחת טיפה יותר חזק אם נרצה בעתיד להוסיף חלק נוסף, שלא נצטרך להחליף גם את הספק.

יש לנו כל מיני אתרים שנותנים אפשרות למחשבון חשמל של החלקים לדוגמא האתר https://www.msi.com/power-supply-calculator

הספק כוח מתחבר לחשמל מהקיר והצד השני של הספק מתחבר לתוך המחשב. הספק כוח מתחברים לחלקים הנ”ל לוח אם, דיסק קשיח, כונני דיסקים.

  • בעת הדלקת המחשב והמחשב לא עולה יש לבדוק שהחשמל מחובר טוב לספק כוח במחשב.

3. זיכרונות- זיכרון במחשב יושב על לוח האם ויש לו מקום במיוחד שם, המקומות האילו נקראים סלוטים. יש לוחות אם עם 2 סלוטים ויש לוחות אם עם 4 סלוטים ועוד. הזיכרונות הם משפחה של DDR כיום יש DDR 3.4.5 השוני בין כולם הם המהירות של הזיכרונות.

התפקיד של הזיכרונות מאוד חשוב במחשב, הזיכרון ניגש לקבצים ומפעיל אותם כמה שהמהירות של הזיכרון תיהיה יותר מהירה ככה הקבצים יפתחו מהר יותר. העבודה של הזיכרונות מתחילה מרגע הפעלת המחשב ועד עליה שלו כולל עליית קבצים במערכת הפעלה. יש אנשים שמתבלבלים בין דיסק קשיח לבין זיכרונות. הבדל הוא שדיסק קשיח הוא שומר קבצים כמו ארון ספרים והזיכרון הוא ניגש מפעיל את הקובץ ברגע שנסגור את הקובץ הוא לא ישמור אותו והקובץ יסגר ללא שמירה. כששומרים קבצים הם נשמרים בדיסק קשיח.

  • בעת רכישת זיכרונות חשוב מאוד לשים לב שהלוח אם תומך בזיכרונות ובמהירות ואת זה אנחנו נצטרך לייכנס לאתר של היצרן ולבדוק שם.
  • רצוי מאוד מאוד לקנות זיכרונות עם אותה מהירות כשהזיכרונות במהירויות שונות במחשב יעבוד עם המהירות הנמוכה וככה אנחנו מאבדים את האיכות של הזיכרון.
  • כשמחברים את הזיכרונות במחשב לא נכון ונפעיל את המחשב אנחנו נשמע מספר ציפצופים בדרך כלל הציפצופים אומרים שהזיכרון לא יושב טוב על הלוח ויש להוציא אותו ולחבר אותו שוב.דיסק קשיח- דיסק קשיח נמצא בתוך המארז יושב על מדף שמחובר לספק כוח וללוח אם. בדיסק קשיח נשמרת המערכת הפעלה וכל הקבצים שאנחנו עובדים עליהם כל שמירה שאנחנו מבצעים במחשב נשמר בדיסק קשיח. השוני בדיסקים זה כמות והמהירות של הדיסק כיום הכמות של הדיסקים 80GB-10TB. המהירות בדרך כלל של הדיסקים היא 7200RPM והגודל של הדיסק 3.5. כיום יש דיסקים חדשים שהם SSD הם מתחברים אותו דבר. הכמות בדיסק SSD היא 120GB-5TB. המהירויות גבוהות יותר מהירות קריאה 530 MB/s מהירות כתיבה 440 MB/s כל דיסקים SSD המהירויות שונות הוגד של דיסק SSD 2.5.

                                 הדיסק הישן                                                                             הדיסק החדש SSD

                                      

 

  • בהדלקת מחשב קיבלתם מסך שחור עם כתובית “media test failure, check cable” יש לבדוק את הכבל סטה אם הוא מחובר  בין הדיסק ללוח אם.

 

מעבד: “יחידת עיבוד מרכזית” מעבד הוא רכיב בחומרה שיושב על לוח אם הוא נותן פקודות לכל הרכיבים במחשב.

עיבוד של מעבד לדוגמא CORE I3- 6100 3.7GHZ TRY יכול להגיע 3.7 מילארד מחזורים לשניה.

נעבור קצת על חברות המעבדים:

חברת Intel:  במשפחת המעבדים שלה יש 3 סוגים I3,I5,I7 ובשנת 2017 נכנס גם I9 למשפחה.

איך המעבד בנוי בואו ניקח לדוגמא מעבד I3- 6100 3M Cache, 3.70 GHz

I- מסמל את משפחת של אינטל. 3- מסמל את הסדרה של המעבד. 6- מסמל את הדור של המעבד. 100-מסמל את הרמה של המעבד.

בואו נעבור על זה שוב ומהר האות הראשונה והמספר מסמלים את משפחת המעבד והדגם. המספר הראשון אחרי מקף מסמל את הדור ושאר 3 מספרים מסמלים את רמת המעבד.

בכל מעבד יש מטמון (זיכרון) בדוגמה שלנו יש לנו מטמון של 3M היא יחידת זיכרון קטנה במעבד וצריכה לאחסן את המידע האחרון שבוצע במעבד ואז המעבד לא משקיע זמן מיותר להגיע למידע שנית כי הוא כבר נמצא במטמון.

בכל מעבד יש מהירות מעבד שבדוגמה שלנו המהירות היא 3.70Ghz שזה 3.7 מליארד חישובים לשניה. ככל שהמהירות גבוהה יותר החישובים מהירים יותר בכל מעבד המהירות שונה.

מעבדים עם האות K: אילו מעבדים שאפשר להריץ עליהם  overclock (המהרה) שלזה יש פוסט בנפרד https://www.fixmypc.co.il/overclock/

חברת AMD:

הסברים שנתנו על מעבדים הם לא שונים בין Intel ל AMD רק הנתונים שונים.

המשפחה במעבד AMD שונה בזה שיש Ryzen 7 ,Ryzen 5 ,Ryzen 3

ניתן לדוגמה: Ryzen 3 1200 3.4Ghz 10MB

Ryzen 3 מסמל את משפחת המעבד והדגם שלו. 1 מסמל את הסדרה של המעבד. 200 מסמל את הרמה של המעבד.

כמו שכבר ראינו שיש מטמון ובדוגמה שלנו יש לנו 10M מטמון (זיכרון)

וגם ראינו את המהירות בדוגמה שלנו המהירות מעבד 3.4Ghz מליארד חישובים לשניה.

 

כמובן המעבדים צריכים להיות מותאמים לדגם של לוח אם ובשביל לבדוק איזה לוח אם מתאים לאיזה מעבד אז רגע לפני שקופצים ורצים לרכוש מעבד. אנחנו נבדוק באתר היצרן של הלוח איזה מעבד מתאים לנו.

  • בהכנסת מעבד ללוח אם חובה חובה חובה לראות את מקום הנכון שהמעבד יושב אם שמים לא נכון אפשר לשבור את הרגליים של המעבד ואז אין דרך לתקן. אז אל תנסו בבית אם אין לכם את הידע

 

קירור למעבד:

את הקירור אנחנו שמים על המעבד לצורך לקרר אותו. מעבד בזמן העבודה מתחמם ברגע שהוא מגיע לחימום גבוהה מידי כמו ל70 מעלות (תלוי במעבד) הוא מבצע הפעלה מחדש למחשב ככה בדרך כלל מוגדר בביוס. אם אין הגדרה כזאת או שזה לא מוגדר נכון. המעבד יכול לישרף לכן אנחנו שמים עליו צלעות קירור ומעליו יש מאוורר חשוב מאוד לשים משחה טרמית בין המעבד לקירור המשחה מחברת (מדביקה) את המעבד לצלעות קירור   שמים טיפה באמצע וברגע ששמים את הקירור על המעבד המשחה מתמרחת על כל המעבד ואז יש 4 הברגות בצדדים (תלוי בקירור) ויש להבריג אותם בזהירות שלא נעשה סדק בלוח.

יש כל מיני סוגים של קירורים תלוי בחוזק של המעבד ותלוי אם עושים OC על המעבד אם זה מעבד רגיל אפשר לשים גם קירור רגיל.

יש לנו קירור מים ויש לנו קירור אוויר לכל אחד יש היתרונות וחסרונות מה שכן לקירור מים הוא צריך מארז מיוחד וגדול ושיהיה מתאים ללוח אם אז הדרך כלל שמים אותם לגיימרים שיש להם כרטיסי מסך כבדים והחימום מעבד שם חזק מאוד.

                                          

  • בעליית המחשב אם אתם מקבלים מסך שחור ולמטה רשום לכם Cpu fan Error כבר צריכה לידלק לכם מנורה אדומה שיש בעיה עם מאוורר של הספק.
  • מחשב שעולה מחדש כל פעם שמפעילים מחדש זה אומר כנראה שהמחבד מתחמם והמאוורר לא מצליח להקרר רת צלעות הקירור בשביל למנוע ממעבד התחממות יתר.  יש לבדוק את תקינות המאוורר על המעבד אם הוא לא עובד לנסות לסובב אותו עם היד לא עוזר יש להחליפו. כמובן לא מדליקים את המחשב בזמן המאוורר לא עובד.

לוח אם:

לוח אם זה הלוח שעליו מורכבים כל החלקים זיכרונות, מעבד וכרטיסי מסך או כל כרטיס אחר PCI כולם מורכבים על הלוח אם. דיסקים קשיחים וCD הם מתחברים בכבל Sata ללוח אם. וכל מיני ג’וקים אלקטרונים וקבלים שנמצאים בלוח.

לוח אם הוא הבסיס לכל החלקים כי בלעדיו שום חלק במחשב לא יעבוד וזאת אחת הסיבות שמאוד קשה לעלות על התקלה בלוח האם.

יש מספר לוחות שמייצרים לגיימרים למשרדים או לעריכה. נעבור על חלקם וכמו שכבר נאמר אנחנו מתאימים את המעבד ללוח ולא את הלוח למעבד.

למעבדי Z370 ,X299 ,B250 ,H270 ,Z270 :Intel.

למעבדי X399 ,AX370 ,AB350 ,A320 :AMD.

יש מספרי גדלי לוחות כשקונים מארז חשוב מאוד לשים לגודל של לוח אם ולפיו לקנות מארז.

אז ככה: Mini-ATX ,Micro-ATX ,E-ATX, ATX.

  • קשה מאוד לזהות תקלות לוח אם.

 

אז אחרי שעברנו על המחשב שלנו נראה איך הכל מתחבר מבפנים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.
You need to agree with the terms to proceed

תפריט